#visMOT


Dette blir ikke en ytring om statlige smitteverntiltak, men det blir et budskap om at vi må se ungdommen. Raskt!Få, om noen, må bære byrden like tøft om dagen som ungdommen. De skal formes, utvikles og skapes. De er den neste generasjonen og vi har et enestående ansvar for å forvalte deres fremtid. Etter snart ett år med Covid-19 nytter det ikke å tro at alt som har blitt gjort før, kan gjøres nå. Det holder ikke med bare fagtimer, utviklingsmål og treningsplaner. Det må ANNERLEDES tenkning til. Det må skapes rom og innhentes verktøy for mental robusthet. De mentale aspektene ved eleven, utøveren og lagspilleren er viktigere enn noensinne. Bruker skolen nok tid på dette? Kunne man gjort mer med enkle grep?Jeg håper lærere, trenere og ledere investerer tid og ressurser på det som foregår i hodet hos ungdommen i disse dager. Man er absolutt ikke i besittelse av alle egenskaper selv, og mitt favorittsted for slik inspirasjon og veiledning er MOT. Gjengen i MOT spiller på styrker, de spiller på positiv energi, og de spiller på laget. De sitter på ressurser fra «utsiden» som er av stor verdi for oss som er på «innsiden». MOT sier ikke at de vet best, men de sier at de har noen annerledes verktøy. De kan være verdt å lytte til, og de kan være verdt å lære noe av.Uno-X har over lengre tid brukt mye tid på mental trening. Karina Andersen Aas, vår mentale trener, når frem til våre utøvere på en annerledes måte enn hva våre fysiske trenere gjør. Dette er ikke en svakhet, det er en enorm styrke! Vi har ansvaret for helheten av laget og utøveren. Det betyr at vi må ha ledere som er i besittelse av mange ulike styrker som utfyller hverandre. Karina har forøvrig selv vært gjennom MOT sitt utdanningsløp. Det er på ingen måte tilfeldig.


Vis MOT til å se ungdommen!


*Uno-X Pro Cycling Team er et ambassdørlag for MOT. For å lese mer om MOT: https://www.mot.no/mot-programmene/About the Author

Jens Haugland is the General Manager of the Uno-X Pro Cycling Team and CEO of Uno-X Norge AS. Amongst friends and family he is well known for his level of enthusiasm and passion for the sport of cycling. You’ll meet him along the roads in the municipality of Nittedal, his beloved home region, on his custom-built DARE GFE or MR1s bike. You may also find him on Twitter by the name @sykkelsjefen, where he share his day to day thoughts on what’s going on in the world of cycling. He’s 37 years old and has three kids together with Elisabeth.


Photo credit: WordUp Projects


616 views0 comments